Friday, December 31, 2010

Memories of 2010

[Event x mengikut susunan]


Gunung Nuang

Expidisi Pangkor(titik perkenalan)
[aku,leq,midot,bell,tong,liyion,kupan,oshien,zana,bangla,nates]

MAP (love utk kamoo tau)

Peniti (gimik terbaik)

Festik(malam anugerah)

Orange Fifth @ Sungai Congkak

Orange Fifth

Jerjak(nice balam)

Ekspidisi Gunung Tahan[7s]

Malam Jalinan Harmoni

Nasyid(Kami 5th)

CARE XI

Me & Her

BBQ Care

Malam Penghayatan Ramadhan

Karok
[aku,leq,midot,bell,dayah,yna]

Raya with my family(banting)

Raya with K5 frenz
[aku,bell,tong,che nah,leq,pido,yna,katik,ubi,dayah,miot,anim]

Dragon 5th

Raya Di 5th

Verinos

Bukit Broga
[aku,tong,bulan,bigo,kuno,sora,balam,toto,pigok,kupan,captut,]

Port Dickson@GS Beger


Kursus Kejurulatihan Rekreasi Luar XII(KJRXII)

p/s best year ever in my life
p/s1 byk aku blajar mase tahun 2010 nih
p/s2 hope hbgn aku ngn dier berkekalan...Insya-Allah...i love her so much
p/s3 midot,bell..nnt dtg ar lepak2 lagi..
p/s4 kuno,ko ley berjaya...Aku tau...Aku caye kat ko
p/s5 Kelab Kembara...Aku mintak maaf
p/s6 tong,che nah,bana,pido..Pakse aku belajar kat kolej..Aku byk main2..
p/s7 Thnx u so much pada semua yg pnh bekerja,png bersame aku..Korang memang yg terbaek.
P/s8 Mak.Abah..Faiz xkan hampa kan mak ngn abah lagi..
p/s9 Mintak maaf pd sume yg mengenali...
p/s10 Selamat Tinggal 2010...Come to daddy 2011...

Pengembaraan ke Petrosains

Ni kali ke dua aku pegi petrosains..
1st time pegi aku x igt bler..Tapi rombongan skola ar..
Tapi pengembaraan kali hanya lah aku,emak ngn haziq jer..
Di sebab kan aku bosan sgt kat umah,aku ikot je lah..[padahal kene pakse]
Tapi aku x nyesal pun pegi petrosains..
Aku g ari selasa lepas 28dis2010
Aku gerak dari umah lbey kurang kul 10..
Naik lrt putra sampai klcc...
Sampai2 klcc trus naik lift g petrosains..
Perghh..Aku x sangke ley ramai mcm nih..
Tapi sume dak2 kecik ar ngn fmly..
Xde pun yg remaja mcm aku..
Beratur nak beli tiket..

RM12 - adult
RM7 - 13 to 17 years old
RM4 - 5 to 12 years old

Tapi aku ley gune student card..Dapat lah RM8..
Nak masuk pun kene beratur..Lbey kurang kul 12 masuk..
Naik krete,mcm nak masuk umah hantu kat genting..
Dah sampai 2 jalan2..
Banyak ar yg menarik...
Belajar fizik,Kimia...
Package tau petrosains nih..
Macam2 ader dlm tuh.
Aku x sempat nak explore sbb Haziq cpt sgt..
Dpt naik helikopter, dpt masuk mcm kat angkasa lepas..
Best gler beb,
Aku kat dlm 2 dlm 3jam gak ar..
Pnt+lapar=kfc mak blanje..
Aku rase nak suh Kelab Kembara g ar Petrosains..hehe

Tuesday, December 28, 2010

Dia Dah Nak Terbang...huhu

Germen?
Ade ape ngn germen..
Huhu
Dia nak terbang ke Germen dah..
Lagi bape jam agi..
Flight dier gerak kul 8..
Nnt kul 3dier dah nak g KLIA dah..
Aku?
Aku Malaysia ar..Anak jati Malaysia..
Tgk Malaysia menang AFF..haha
Xnak ar sdey2..
X sempat nak roger dak2 ygg dah g turki dah..
Nak suh dye org amek kan sign ahmed altintop..haha
Skang ni utk yg ke Germen..
Korang leklok kat sane tau..
Yna,Dusun,Ecah,Pido..Ko jage Leq bebaik k
Pkai baju tebal2..
Bwk ubat lebey..Papehal jgn lupe kte org kat Malaysia nih..
Skype ader,Ym ader..
Bagi ar buah tgn utk aku..
xkesah ar dpt sign dari sesiape ker..
Yg penting org Germen..haha


[utk leq je,yg selain dari thaleq,tok sah bace]
Leq,Jage dri bebaik tau..
Jgn mkn seafod,jgn mkn ayam..Pandai2 lah nak mkn pe ye..[g Kp kan?]
Pakai tebal2..Jgn lupa solat k..
Yg penting jgn lupa orgg kat sini..
Klo free,contact ar..ym ke skype ke..
Ame gmbo byk2 tau..
Nak tgk..
Assalamualaikum.



p/s Jgn korang muntah dlm kapal terbang sudah
p/s 1 Pada yg g australia lak,gudluck korang...

jauh nyer bukit cerakah


Meeting telah di buat pd 20.12.2010 pd pkul 10.30pm bertempat di 227..3 orang telah hadir ke meeting..Yg lain sebok dgn komitmen sndri..Selepas berbincang dan di putar belit, sebulat suara ajk di lantik..Yan sbg ketua program,Li sbg tugas2 khas,aku sndri sbg pemantau..Meeting di lakasana kan dgn begitu efektif skali sambil kte org di jamu dgn otak2 kempas..Selepas itu, di campur dgn hiburan2 yg sedia ada..

Hari yang di nanti kan telah tiba..Task aku hanya bwk otak2, bwk khemah,lampu suluh..Itu je kot..Aku packing mcm biase jer..Beg x pyh besar2,x berbaloi pun..Bkn lame pun kat sane..
Dlm tentatif menunjukkan perjalanan akan di mulakan selepas zohor tetapi terpakse di tangguh kan oleh ketua program a.k.a driver ke pkul 2..Tgu punye tgu..Akhir nyer sampai gak..Kul 230pm..Lmbt pun lmbt lah..Aku wat last check,tkt tertgl barang lagi..Aku yakin..tapi malang nyer bler kerete turbo jln je,bru aku igt,otak2 tertinggal..(huhu) Perjalanan di terus kan dgn mengutip ajk lain..Mula2 angkut Li..Yeah..Go indon..Dgn joran nyer,terbaeek..Selepas itu trus gerak shah alam amek peserta plak..Dedeq ngn Azrai..Malang nyer azrai telah merajok sbb dah tgu dari kul 1230pm td tapi telah dpt di pujuk..perjalanan di sambung dgn kelajuan kreta turbo kte org..Lebey kurang kul 330pm kte org selamat tiba ke destinasi..Aku ngn Li yg di amanah kan utk berinteraksi ngn pejabat kat sane..Pelbagai soalan yg aku ngn li tanye ngn org pejabat tuh..Tapi malang nyer sume aktiviti sampai kul 4.30pm jerk..Memang x sempat kte org nak flying fox,cycling,mancing,..huhu..

Itu x mendatang kan ptus asa dri stiap diri masing2..Perjalanan ke tapak perkhemahan di senangi dgn menaiki bas..Alhamdulillah bas x penuh coz ari dah lewat,sume org dah balik kot..
Kte org di berhentikan kat Taman Haiwan..Terpakse bertanye ngn org ramai utk mengetahui kawasan tapak perkhemahan..Dalam pejalanan ader Kuda Padi,Burung kakak tua, dll..Tasik yg x di kawal turut terlihat..Swiming pool..Akhir nye sampai ke destinasi..Tapak perkhemahan.. Tapak yg dipilih of coz dkt ngn air,tandas dan kawasan yg senang di lihat..Yg plg best tapak khemah dkt ngn paip..Simple kan?? Tandas pun kualiti..First sampai kat tapak kem,ape yg kene wat?pasang khemah?bersih kan tapak?Korang silap..of koz lar rehat dlu..Ape lah korang nih.. PEnat kot..Jauh pejalanan luas pemandangan..Selepas stle diri kan khemah, carik kayu n port nak masak..Dah setle sume ape lagi...terjun swiming pool lah..n mcm biase aku xpandai berenang tapi pandai menyelam sambil berenang..Beza kan? Sambil enjoy2 mandi manda,masih menanti dua orang ahli lagi..

Walaupun kelambatan 2 orang ahli,tapi tentatif harus di follow..kul 6 dah naik hdp kan api..
Mula2 wat bara utk bbq,pastu baru api utk wat air n masak2..Bara dah ader,ape lagi, bakar otak2 ar..otak2 nih dah jdi mkanan harian aku gak ar..ley sangap kot..dpt msg dari 2 ahli kte program nih,dye org dah sampai dah..Jadi utk mengelakkan kesesatan masa,aku ngn li amek dye org..Aku pun suh 2 ahli tu jalan sampai Taman Haiwan...Dari tapak khemah ngn Taman Haiwan boley di kata kan jauh gak ar..Aku ngn jog sampai taman haiwan..Pergh..Nazak aku..Dah lamer x bersukan kan..Tunggu punye tunggu..Xsampai2..Aku plak x bwk hp..Li ader hp tapi malang nyer xder kdit..Tgu lah,sampai lah dye org sampai..Dah sampai 2,ader plak masalah.. Gitar ngn stove gas dye org x bwk skali.Mengong btl..jadi kte org berpecah,aku ngn umair amek brg kat kete.li ngn lil bwk brg2 yg ader g camp site.

Pejalanan agak jauh..Jalan2 tgk pemandangan..Dah sampai tmpt pintu masuk, aku tanye umair, ko bwk kunci x? perghh..memang besh kunci kat lil..huhu.Mlm 2 kira besh gak ar. lepak main kad,sape kalah kene makan...aku lah juara..haha..nyanyi2..last2 sume tdo..Bgn2 je aku dggr dak skola yg wat kem kat sblh bising2..menyirap aku..Aku bgn kul 8..Semangat nih nak mandi swiming pool..Pegi2 tempat swiming pool jerk,dier kater bukak kul 10..Mangang..Lain kali inporm ar awal2..kang sonang..Balik ke kem site dgn kehampaan,jadi kte org pun decide nak g jalan2 amek gmbo..Jalan puny jalan,akhir nye pancit lah..Dgn kehausan yg menimpa masing2, dan tanpa membawa duet yg ckup,terpakse meneruskan pejalanan...Akhir nyer sampai lah ke destinasi kte..Rumah 4 musim..Excited sume..Tapi ngn selamber sumer pakai suar three quarte, ngn tshirt jer,,Tapi si azrai ni lak dier ckap bwk rm20 jerk..Harga sume rm21...pergh.. tapi alhamdulillah jumpe gak duet2 selit singgit,,haha,,Masuk lah kte org dlm rumah tuh..Pergh..bapak sejuk seyhh...xsilap aku -4C...X pasti ar..tapi mcm btl jerk..Lame gak dlm 2..Ley mati kesejukan...Dah nak mati kesejukan tuh,baru lah kte org kuar dri umah tuh.. Balik lah ke kemsite..tapi singgah swiming pool sat..yeaay..aku dah pandai brenang,,hehe.. Mase dlm pejalanan nak balik kem siter,nampak dari jauh segerombolan beruk sedang berdekatan ngn kawasan kemah kte org..Dlm hati aku selamat dah zip kemah,tapi malang nyer li x zip btl2.. habis khemah aku kene selongkar..Dah mcm pencuri bertamadun dah..nak je aku maki beruk2 nih $%$*&(^$)^QQ&$@.. Tapi nak wat cmne dah silap kte org gak..
Dan berakhir lah pengembaraan yg sgt mencabar..haha

p/s 1 nnt aku update gmbo lak..dak2 ni x upload lagi.
p/s 2 ------

Sunday, December 19, 2010

Memories..


Hari ini macam ari bersejarah gak ar..First time dpt tgk mmbr sndri kawen..Mmbr sekolah kot..
Aku skola rndh ngn skola menengah ngn dier kot..Terharu gak ar..And semalam aku,umair ngn li sebok carik adiah..Sory lah kama,adiah x seberapa kan,slh ko gak..Ko kawen maser PT dah hbs. Memang sengkek kte org..hehe..Tpi pengalaman nih memang besh ar..Dpt gather ramai2 ngn mmbr2 skola..Kte org lepak sampai catering dah kemas kot..Rase terharu ader gak,sdey pun ader..Tapi tahhniah ar..Ko dah kawen kama..Team Serangkai blom lagi..

Dalam tgh2 sebok 2,teringat janji kte org berlima..Sape kawen dlu,dier dpt Rm250 stiap orang..
stakat aku,umair,lil,yan sumer dah berpunyer..Li je single lagi..Tapi maner tau,li akan kawen dlu pastu dpt habuan rm1000..Banyak 2..boley buat honeymooon..haha..Tapi yg plg penting, study n carik duit dlu....

p/s1 yg paling aku tgu ko kawen midott..hehe

Wednesday, December 15, 2010

Tagged by Mr.Y (haha)

Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you.


1. Aku suka kaler merah,tapi malang nyer merah x suke kat aku

2. Aku akan pelik bler dak2 kolej aku pgl aku faiz..Jadi pgl lor name blok aku bler kat kolej..botol comeyl.

3. Suke on9,tapi malas gler reply komen..sory..

4. Suke bace blog2 orang,tapi xkan meninggalkan jejak langsung

5. Seorang yg pendiam, xpandai bergaul..Tpi bler dah knl,sumer perangai keluar

6. Suka berkawan dgn orang yg sporting,pandai buat lawak..Hate emoo

7. Is in relationship Nor Fatihah binti Ramli..

8. Aku suka dgr lagu indie,tapi sejak2 berkawan dgn Tongga n Pigok,aku dgr lagu rapp

9. Suka makan,tapi x suke mkn nasi..Nasi goreng ok..

10. Bler kuar jalan2,suka pkai suar pendek.(tapi malang nyer wat mase skg xley pkai)

11. Snow cap or topi xley di pisah kan..

12. Dlm diri ingin kan bdn yg sasa tapi perasaan malas terkongkong dlm diri ini

13. Suar jeans akan di basuh 3 bulan skali..atau lebey lame lagi smart.

14. Suka kentut,and kentut..Amat bangga kan nyer

15. Now watching HOW I MEET YOUR MOTHER marathon

16. LIVERPOOL FC sampai mati..Walaupun skg tgh agak llooserr

17. Agak x minat tgk wayang,klo tgk pun cter lawak jer ar..Klo x,kompom tdo dlm wayang

18. Aku ni agak kasar lah gak,tapi ape yg aku ckap sume 2 x bermaksud pape..Sory klo ader wat silap kat korang

19. Penjagaan gigi amat penting,coz gigi tuh antara asset aku..haha

20. X ley pegang duet,dlm 30minit ley hbs seratus

21. Kawan ader lah segala2 nye

22. Currently blom mandi skg nih..dok umah menyebab kan mandi ku menjadi sehari sekali

23. Tiada konfiden dlm diri. Xley jadi tokoh

24. 24 hours on9,and dgr lagu.

25. Hp sgt penting. Biar kad pengenalan ilang,jgn hp ilang..


Lantak ar aku nak tag sape

saper2 arrr

Akhir nye selesai

Alhamdulillah..
Akhir nyer keje aku dah selesai..
Report sume dah antar dah.
Peralatan dah setle..
Tgl ganti balik mentol jerk.
Alhamdulillah..
Time kasih lah yg telah membantu smlm.

OPEL
THALEQ
PIDO
BULAN
ANIM
CHE NAH
ANJE

Selamat tinggal KJR
Gud luck KPSM.

Sunday, December 12, 2010

ThE mAkiNg KJR XII


sEbelum terjadi nyer gmbo nih~~

Yes...Banyak dugaan yg aku tempuh maser KJR XII nih..Ye lar,aku sbg pengarah kan..Bkn senang nak jadi pengarah nih..Aku plak x der cri2 pengarah..Bermula dgn paperwork..Awal2 aku dah siap..Aku xnak pisang berbuah dua,tiga,empat kali maser 'kenyir' ari tuh..MAser cuti lagi paperwork aku dah siap..Tgl pengesahan dari sume pihak jer..Mcm biase,kesalahan2 maser wat paperwork..Tapi alhamdulillah paperwork aku dapat kelulusan dri sume pihak..Aku lega gler, azab pertama dah seetle..Tapi perjalanan masih belum selesai..~~

Macam2 dugaan yg berlaku..Tapi plg aku x puas hati, penarikan dri anak EN.Y.. Yes,ko lah anak EN.Y i mean it..Alasan ko plg x munasabah..Sampai skg aku x puas hati ngn ko..Alangkah baik nyer ko bace blog aku nih,tpi aku rase x mungkin kot..(maaf lah emo ckit) Kita trus kan pengembaraan kita..Macam2 yg terjadi maser persediaan dlm maser satu sem nih..

(seminggu sebelum kjr belangsung)
Persiapan yg agak penting..Banyak ragam yg berlaku..Tapi itu x membuat kan aku berputus asa..terlalu byk org yg menyapot aku especially Si Dia dan Senior2..TAnpa mereka,siapa lah aku kan..Agak bz lah mgu nih coz kene prepare utk KJr ni,dgn exam yg bertali arus, dan mcm2 lagi..
Setiap eksekutif menjalan kan tggjwb yg superb lah..Tepuk tgn utk dri masing2..

27nOv
Peserta telah tiba ke kawasan kem..Setiba nye korang,.Teringat maser aku jadi peserta.. Perasaan semangat berbaur takut ader pada korang waktu ice breaking..Ternanti2 ape aktiviti seterus nye..Biaser lah,peserta kan..Tapi bg aku peserta kali ini agak bercreadibility tersendri, kreatif..x mcm maser aku peserta dlu..Tapi btw..xperlu aku bercerita panjang..Klo korang nak pengalaman yg xkan korang dpt kat mane2,dtg lah KJR..Grenti korang xkan menyesal..




Kepada peserta KJRXII.. Korang memang terbaik lah.. Korang ader claz yg tersendri. Korang dah jdi ahli kelab Kembara nih..JOin lah ape2 aktiviti yg bakal tiba..kelab Kembara akan utama kan korang..Tahniah gak kerana dapat menghadapi KJR niih. Bkn calang2 gak ar korang nih. Btw gudluck pada ahli kelab yang baru sape yang bakal hadapi KPSM..



____________________________________________________________________
Utk staff yang tidak lekang mengajar kte orgg..
Jasamu sentiase di kenang..
Aku xtau nak ungkap kan mcm ner..
Tapi ternyata,aku banyak belajar dari korang..
KOrang memang terbaik..
TAnpa korang,ape lah KJR XII..
Terima kasih banyak2 staff instuktor KJR XII





Captut
Lehe
Bulan
Fifie
Jue
















--Terima Kasihh--

____________________________________________________________________
Last sekali..Para2 rakan instruktor

Seriusly aku enjoy ngan korang sume.
Pengalaman ini memang xkan di lupa kan..
Big clap kat dri sendri...
Kte dah wat yang terbaik..
Yg penting kepuasan dri..
Aku akan merindui moment2 dgn korang sume..
Thnx sentiase support aku dri blakang,dpn,tgh,tepi.
credit to all of u instruktor KJRXII

bangla
budis
kuno
kuda
thaleq
umul
ella
pnut
oshien
lion
mimie
anim
miot
fit

Thursday, December 9, 2010

Bola...bola...bola...

Yeah...aku kali ni rase excited skali pasal piala suzuki nih..ntah lah..Rase macam nak tgk je kat Bukit Jalil nnt..Sape free weyh??15 disember nih..Aku igt last skali aku tgk bola kat stadium, maser Selangor lwn Sabah..maseer 2 yg aku igt golkeeper Sabah mcm David Seaman..Aku pun epl dah x tgk sgt dah coz Liverpool a bit looser gaak...Tapi aku yakin yg dye org akan naik balik..
You'll never walk allone..

Wednesday, December 8, 2010

Special 4 her








Kau telah hadir dalam hidup ku dengan sejuta keindahan mu,kehadiranmu adalah suatu anugerah yang begitu indah,ku rasakan kebahagiaan saat kau datang di hidupku.
Ku akan jaga cinta mu dengan ketulusan hatiku,agar kau tak akan pergi tinggalkan ku yang cinta padamu,dan aku yakin kaulah belahan jiwaku yang selama ini ku cari.
Aku kan selalu cinta kamu sampai tutup usia ku.






Semua manusia pasti akan mati,begitu pula aku…

bila esok aku telah tiada di samping mu lagi untuk selamanya jangan lah kau menangis,ucapkan kata indah yang mengantarku untuk pergi,dan aku pun ingin kau tau,meski raga ku tak akan bisa menemani dan memeluk mu lagi,tapi hati ku akan selalu ada di sampingmu…

karena cinta ku ini tak akan pernah mati meski hidup ku ini telah berakhir…


Love u Always Nor Fatihah Binti Ramli

Lagu Latar KJR

Bila aku dgr lagu nih jer..Terigt saat 2 mgu kat Ulu Yam..Thnx Everyone..I really miss that Moment

Kurun.

Akhir nyer, Setelah sekian lame, Post jugak aku nyer blog nih.
Klo pompuan mengandung,dah beranak dah agak nyer.
Entry terakhir aku bulan 8..
Skarang dah bulan 12..
4 bulan aku menganggur tau x.
blog aku ni pun dah layak jual kat besi buruk nih..
so sad..
Mungkin aku perlu kan sdikit maser utk bersendirian utk mengkarang blog nih..
Untuk pengetahuan korang, sem nih aku dah tukar blik,tukar rumate.
Blik aku merupakan tumpuan orang ramai lalu lalang..
Dan telah menjadi bahan kritikan Opel sekeluarga..
Aku suka ayat opel..dak2 kolej masuk pertandingan koir ke?hehe
Bilik aku sampai pagi pun masih riuh rndah..
tapi aku je, seorang pendiam, xcakap banyak..Aku hanya lah pemerhati (haha)
Kajian mendapati bahawa,kekerapan pendatang asing datang ke blik aku...
hmmm...99%..byk kan...
Anda cube bayang kan,baru seminit anda kunci pintu, dah ader org ketuk..
The point of the story..Xyah kunci pintu..
tapi aku dah biase dah ngn situasi sebegini
Org kater kte kene adapt ngn situasi..
Yes..Aku perlu kan maseer sendirian klo nak post blog..
xtau nape, rase baru byk idea melimpah2 klo bersendirian..

Orang lame dah merase cuti, tapi aku baru nak kenal erti cuti..
Agak bz gak kebelakangan ni..
Dengan persediaan KJR..
Macam2 lah..
Setelah 2 Minggu dok dalam hutan, dengan ketidakstabilan kulit aku..
Akhir nyer kulit aku jadi sangat trok..
Sampai aku pun jijik nak tgk tgn ngn kaki aku sendri..
Pasni aku nekad nak dok kat umah je cuti nih..
Klo kuar umah pun tutup satu badan..Aku xnak kene matahahri langsung..
Orng nak kater aper,kater lah..Korang memang selalu mengata..hua3.

Nak di jadikan cerita,adik aku haziq baru melafaz kan sunat pg td..(hehe)
dia ikot jejak aku sunat darjah satu..
yeahhhh...terbaik lah haziq..
tapi skg memang bende tu di tutup ek?
Sng lah cmtu..Klo aku jadi haziq,aku dah main futsal dah..(haha)
Klo mcm dlu nak baring pun kene gantung kain kat silling..
Sakit gak ar maser 2.
Tapi besh,dpt byk mainan,..hehe..
Skg nih dah maju dah..
xyah pakai sabut kelapa,hanger...
dah tutup rapi dah..
Syabas Medic..Korang memang terbaik,,

p/s nnt sy wat entry pasal awak yer
p/s1 ari jdi korang dkt2 kan bell ngn midot..baru aku pasan..

Thursday, August 26, 2010

Setelah Sekian lama

Dengan ada nye uspot yg baru..
Telah di war2 kan kelajuan uspot amat laju..
Tapi bler di guna kan.
hampeh..
kejap ader,kejap xder..
kejap kene log in,kejap xyah.
kejap laju,kejap lembab..
Tapi semestinye skang mmg laju..
xtau sampai bler dpt bertahan..
Aku sbg pengguna yg setia,ttp akan menguna kan usiput nih..

Ni bukan tajuk utama yg perlu di bincang kan..
Tapi kenapa lah aku menjadi kan uspot lembab ngn bz sbg alasan x update blog..
Blog ni pun dah majok dah..
bkn sahaja blog,tpi peminat2 setia blog aku turut majok.
mAaf kwan2..
byk sgt komitmen ssem nih..
aku x ckap byk dalam post nih..
nnt kan post selepas ni coz ari ni aku pun balik..
dah lamer x blek..
excited nak buka ngn fmly tersayang..
Si dia pun blek umah..
Bgus lah..memang nak dier blek.. =)
jge dri bebaik2 tau kat umah..

p/s celcom macam haram!!!!!
p/s dah stat rindu dah
p/s tgu update aku..Tunngggguuuuuuuuuuuuuu..
p/s in relationship<3

Sunday, July 11, 2010

11 jUlai 2010

Berakhir nyer ari ini bermaksud bermula nyer sem 3 tahun kedua bgi aku nih..Kesimpulan nyer, aku dah xdpt nak lepak slalu ngn korang Serangkai..Tapi aku akan slalu balik,lantak ar org nak kater ape kan..Aku tau korang x bace pun blog aku..Korang bkn minat bnde2 nih..Aku sorang je yg minat..Tapi xper..Aku tetap sayang korang..Korang jgn risau,aku akan blanjer korang ngn duet Pt aku nih..Walau pun ngn duit pt yg x seberape nih..Aku sayang giler kat korang...

Kepada dak2 k5 yg bru daftar dan bru dtg,Selamat Kembali ke K5..Harap korang enjoy sumer k..
Hari pendaftaran dak2 lamer nih x lah bz sgt mcm pendaftaran dak2 baru..Tpi pnt 2 terase ar gak coz ari nih mmg panas gler..Aku sekadar menyemak je maser pendaftaran..Mintak maaf kwn2,aku memang mcm tuh..

Aku harap aku akan berubah........

p/s Serangkai-aku syg gler kat korang...tgu aku balik nnt..

Saturday, June 26, 2010

wah..ari nih dah 27 hari bulan dah..


Itu tanda nya??
ntah lah..
Aku dah xnak sorok2 dah..
Tpi korang sume dah tau..
Sudah masuk 3bulan.
Alhamdulillah...



Email


Sejak 2,3 kucing berlari nih..Manakan same si kucing belang..Aku slalu je dpt email..Email aper??
Email lotery lah,ni lah..Kepala hot dyee org..Ape kejadah nye aku nak menang lottery..Contoh:

Your email have won £891,934.00 Send:Name,Age, Address, Tel,Country

Giler ape nyer..Klo aku menang peraduan mewarna,aku cye ar..Bakat aku dlm mewarna dah x dpt di bendung lagi..Korang caye x aku penah menang pertandingan mewarna?? caye x?? Korang memang,sume yang aku ckap,sume x caye..Bila aku btl2,ko kate aku tipu,bler aku tipu, korang pecye lak..Tpi memang aku tipu pun..Xde keje aku nak menang pertandingan mcm tuh..Xde clazz lah kan(padahal dah byk kali kecewa,asek x menang je) Tapi aku x putus asa..Ada aku igt lagi, pertandingan mewarna..Aku ngn akak aku masuk jer..Mase tuh lah aku baru tau yang aku ader bakat meniru..Dan bakat tuh dah meluas dah sampai ke manara gading..Semakin kiter asah, semakin tu lah mkin pro..Tapi bakat tuh agak kurang di guna kan atas sbb2 yg kukuh..Berbalik pd pertandingan mewarna..Bape jam ntah masa mewarna 2..Aku dok sblh akak aku..Tpi ader ke ptt dok bwh lantai..Bakat mewarna yg telah lame terpendam ni x dpt di tunjuk kan..Akhir nya kakak aku gak menang..Lagi pun aku sbg adik,kene lah mengalah kn..Xkn aku nak langkah bendul lak klo menang..Tapi xper..Ader lagi pertandingan mewarna yg aku masuk..Tpi ni sume adek bradik aku masuk..abg aku,kakak aku..bler aku kaler tuh,aku tgk kakak ngn abg aku kaler,huh,,putus asa trus..Aku tgk,aku kaler dah mcm dak tadika pun ader.. haha..Maser 2 pun darjah bape ntah..Akhir nya,bakat mewarna aku 2,aku simpan dlm2.Aku dah xnak tunjuk kat org dah,walaupun ramai peminat yg suh aku kaler,tpi aku dah bersara dah.. Lepas tuh aku tukar lak kerjaya,melukis..Tapi haram x berbau, aku ley lukis muka Son Goku jerk..pastu badan dier,bdan lidi..Sejak tu,kerjaya aku bertukar tukar..ni lah,tu lah..Skg nih aku dah jmpe dah..blogger..Walaupun mcm x best je post2 aku nih,tpi nih sume kluar dari hati. Ni diari aku...KORANG XLEH BACA DIARI ORANG LAIN!!!!!!

Berbalik kepada tajuk besar kite ye tuan2 dan puan2 skalian..Kini masalah aku akan jadi masalah besar negara..Asal lah aku ley dpt email pelik2..Aku sangat x berpuas hati lah mcm nih..Tgk2 notification,email mcm tuh..Lain lah aku dpt mcm nih

"Anda telah memenangi cabutan bertuah..Sila lihat di luar..Kereta Suzuki Swift itu adalah milik anda..Kunci ada di atas meja." Yang benar: Bapak ko..




Kan best klo dpt mcm tuh..Sejuk prot mak aku mengandung akn aku..Tapi xpe..Itu kereta idaman aku,n aku nak bli hasil titk peluh aku..Kan org kater sebutir beras ibarat titk peluh petani..Jadi,kiter mkn seketul 2 dah mcm bertani dah..Jadi jgn lah membazir ye rakan2.. Klo mkn itu,igt lah aku kat cni..Yang hanya mkn nasi berkuah kicap(kata botolkicapsusahmati)..

Hah..Lagi satu..tiba2 lak aku merindui bekas kekasih lame...W660i....Aku rindu kau wahai hp kesygan ku..Tiada hp lain dpt mengganti kau..Skg nih aku masih gune kan madu kau..Aku nak carik hp lain,tpi ssh..aku asek igt kan ko..huhu...


Friday, June 25, 2010

Buat Kawan

Bila aku dengar je lagu nih..
Aku teringat kat seseorang..
Seseorang yang bergelar kawan..
Dia seorang yang sangat baik..
Walaupun agak berumur(sory)..
Tapi berdarah muda..
Aku hormat gila kat dier..
Telah menjadi ahli tetap Geng Karok..
Dan ni lah satu2 nya lagu yang dier best nyanyi..
Lagu di tuju khas untuk..
Noor Hamidah Binti Mubin
a.k.a Midot

video

Thursday, June 24, 2010

Untuk Dia

video

You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

Tuesday, June 22, 2010

Hati ini


Setelah sekian lama ku pendam..
Ku sentiasa ingin kan mu..
Tapi masa x menentu kan kita..
Byk dugaan yang menimpa..
Tapi ku tetap x putus asa..
Kini kau di depan mata..

Ku dekati mu..
Ku buka baju hijau mu..
Redup mata ku memandang mu..
Ku x tahan ngn nafsu ku..
Ku pegang dan terus....
eeerrmm.....
Sdap nye....
sdap gle durian bpak aku bli nih..



p/s umah aku dah masuk musim buah buahan..
p/s1 jge dri midot..
p/s2 imusm...

Monday, June 21, 2010

P

Sebelum bermula cerita suka dan duka,Bismillahirrahmanirrahim..Syukur Alhamdulillah..
Penantian selama beberapa tahun nih berbaloi jua akhir nya...Atas penangguhan yang mmg x dpt nak di elak kan, tarikh keramat nih 21 jUn 2010 menjadi penentu segala2 nye..Tanpa segan silu,aku menetap kan tarikh tersebut coz mmg xder maser dah,aku pun nak masuk kolej dah kan..Ok..Cerita kan lah sejarah aku dlm dunia lesen krete nih...Aku telah mendaftar masuk lesen nih pas hbs je matrik..Hasil sbb maser 2 aku masih bekerjaya,aku x dpt nak free kan dri utk ke claz2 yg wajib di duduki..Tpi nak di jadi kan cerita,kan utk dpt lesen L, kene masuk test komputer kan??yeah...Aku gagal test pertama..Agak malu gak aku ngn kaum2 aku..Aku telah memencil kan dri waktu 2..Terngiang2 kat telinga aku "ko matrik ko lulus,test yg begitu sng pun ko x lulus"..Aku yakin maser 2..maser wat test 2,aku recheck 4 kali kot..Dlam sejarah hdp aku, ni plg byk aku semak blk jawapan..Argh..itu x mematahkan semangat aku utk meneruskan hdp ku ini..Aku repeat balik mgu dpn nyer..Alhamdulillah nasib aku baik..Ckup2 makan..Aku rase komputer nih tipu kot,Aku dah tiru org sblh dah kot,itu pun ckup2 mkn..mengong btl aku nih..
Akhir nyer kini aku dah bergelar mahasiswa dan memegang lesen P..AKu amat berbangga.haha

p/s terime kasih penyokong2 ku...

Sunday, June 20, 2010

490min29sec


BAHAGIA

sEmAlAm

Semalam bersamaan 19 jUn 2010...
Parents aku baru balik dri kg...
Sabak Bernam(take not ye bell athirah,sabak,bkn Sabah)
Kul 12am tepat dye org sampai umah..
Balik dri kg,msti ar bawak buah tangan..
Aku pun turun ar kat kete..
Ya Allah..
Ni bkn buah tangan, ni buah x ckup tangan..
Byk giler buah buahan..
Macam2 ader..
Kelapa ader,pisang ader,tembikai susu ader..
Ader satu tuh,aku pun xknl buah ape tuh...
tpi yg xley belah nyer,kelapa ader ar 30++ bijik..
Bape pokok kelapa ntah bpak aku tumbang kan..
Pada keesokan ari nyer,ari ni lah..
Aku bgn pagi(kul 12),aku bkk peti sejuk...
waahh..tembikai susu dah tersedia utk beta mkn..
Ape lagi,tanpa menghirau kan berus gigi kat blik mandi,
Aku mkn tembikai susu nih,mkn punye mkn.
Aik,dah tgl ckit,aku rase bru mkn 2 jerk..
hmm..tgh hari lak..
Berpecah lah sekawan kelapa yg tersadai kat luar..
Aku telah menjadi penonton menyaksi kan,
Bpak aku vs kelapa2 tersebut..
Akhir nya kemenangan berpihak kepada bpak aku..
Hebat jugak bpak aku nih..
Dia rai kan kemenangan pdi Hari Bapa nih..
Mak aku plak dgn bangga nye mempelawa dri wat dadih kelapa(mak aku sorang je tau wat dlm umah nih)
Jadi kesimpulan nya ari nih..
Makan lah buah tempatan..
Nescaya hdp anda sehat,cegas, dan cerdas..
Sila2 lah nikmati gmbo buah buahan ini..




p/s sy rindu kamo