Friday, June 18, 2010

Surat Cinta @ Sms


Kalau dlu surat cinta jadi penyatu kepada mak bpak kita, tpi skang lain pula jadi nye..Dengan kemajuan teknologi yg melimpah2,membuat kat surat cinta menjadi lapuk bgi kesemua remaja pada zaman kini..Sbelum wujud nyer hp, surat cinta lah dpt menghubung kan antara insan tercinta..Sekarang,pada awal nyer SMS,MMS dan skang 3g..Itu baru Handphone.. Blom komputer,laptop..Dengan email,YM dan kini Facebook menjadi kegilaan ramai pemain2 cyber..Kini mak bpak kiter lak nak berjinak-jinak ngn Facebook nih...Dunia berubah kan..Cuba korang bayang kan mase skang,hp xde,komputer xder,.. KOrang gune surat je nak contact kekasih..Pergh..Gler..baper byk surat nak kne antar kan?? Tpi surat bley gak gune.. Tpi mcm ari2 penting,anniversary...Xyah ar tiap ari nak bgi surat..Pokai oo..Nak bli setem,surat sumer,.Renung2 kan..


P/s Aku ditegur coz post aku dah makin plik??btl ker??haha.. ;p




10 comments:

kakdot said...

wei aku dlu pakai surat je.. haha cool laa. tiap 2 minggu posmen antar.. hahah lawak2.. kat rumah berkotak2 surat.. hahha smpai sekarang leh bace.. sms takleh simpan lame kan?? heheh


p/s; sape yg tegur ko tu?? isk isk.. oklah tu. nnti ko leh jadi blogger terkenal. hahah

botol said...

haha..zaman ko kn..hehe..aku x pnh ader kot.
nk gk...ko antar kt aku cpt.hahaha..tau xper.
best gak klo bayang kan..hehe

p/s ntah loh..haha..ape kne mengene bloger terkenal??haha

kakdot said...

ceh2 anta kat ko watpe.. baik anta kat jejaka misteri.. hahahah

p/s: ntah cube laa ko cari kaitan die ape.. haha

botol said...

alar..sesekali weyh...bkn slalu..hehe..
ape slh nyer
haha

p/s aku lemah btl main kaitan nih..mcm kimia dah

Hirzie said...

memang botol hahaha ko punya post pelik2

botol said...

haah.pelik mcm ne 2?

thaleqfatihah said...

makcik kiah ckp:zaman makcik dolu2 pon paky surat nak oi..
besh je..
blik umah je makcik bace:)
seronok:D

botol said...

yeker???makcik pun ader skandal ek dlu?

hilmishaari said...

aku dah berjaye keluar dari dunia selular, dah lame giler x pakai hp...peace giler! mls nak tulis surat tapi rajin taip papan kekunci...hehehe

botol said...

perghh...ko mmg terbaek ar...aku nak cube wat mcm ko..heeh..same je papan kekunci/hahah