Thursday, April 29, 2010

aLKisah sEbuAh Handphone..




w660i
Handphone yang telah lame ku idam2 kan semase keje..
Berkisah selepas spm..
Aku bekerja kat secret recipe..
Blom dpt gaji lagi aku dah survey hp..
Aku nmpk hp nih..
unik bin ajaib..
Telah terpahat dalam hati aku..
Aku nak bli hp nih bler dpt gaji..
Tpi malang nyer aku ader prblm,gaji aku terpkse byar utk kejadian lain.
Melepas hp 2..
tapi itu x wat aku ptus asa..
aku keje siang malam nak bli hp 2.
aku ckap kat taukey kdai hp 2,simpan kan hp 2 utk aku..
Bertarikh 04 ApriL 2008..
hp 2 tlah menjadi hak aku sepenuh nye
aku puas gler ngn pembelian aku 2 walaupun menjadi bebelan mak aku..
xkesah lah,yg penting ape aku nak,dpt.
w660i ni lah yg menjadi teman aku sepanjang masa..
dier xpnh tgl kan aku..
Aku jage dier elok2..
hp nih pun jarang jatuh..
Aku bangga ngn hp nih.
wlaupun 2mega pxl je,tpi kualiti gmbar mcm 3.2..
Tpi malang nyer kamera aku rosak maser balik kjr.
xtau kenape.
frust gak.
tpi xper.
aku jage..
Aku ckap kat dri aku,bler dpt duet pt,aku nak repair kamera nih..
hp nih byk berjasa ngn aku..
xpnh rosak pun..
aku tau dier kuat..
tapi pada 23 aprol 2010..
hp aku terlibat kemalangan.
dier jatuh moto pastu di lenyek krete..
nak nanges pun ader.
naseb bek aku dpt selamat kan sisa2 tbuh dier utk dikebumi kan
Tpi aku redha ngn pemergian nya..
dier meninggal slepas solat jumaat..
iman dier kuat..
wlau pe pun...
time kasih byk2 w660i..
Tiada sape dpt mengganti kan ko...

w660i
04mAc2008-20ApriL2010
RIP

9 comments:

b e L L b a E k said...

time tuh ko naek cacing ke mat??mesti tulah dr dorang tuh..hahahahha..
RIP w660i..sekarang ko jage la si skrin kuning dgn baek..hohoho

Anonymous said...

bro,jaga phone macam jaga bini lar...hakhah
bertuah r bini ko nanti..hahha...lelaki penyayng katakan..hahah

aDyLLa OmaR said...

huhu..
aku pon penah ilang kat mane2 tah f0n yg mmg aku aim da lame..cuai nye psl..nyesal smpai skrg~ da la beli yg ori lak tu..
sedey gilee..ilang T.T

p/s : ceitt..penah keje kt SR...best gil00~

Anonymous said...

aduh, cerita ko mcm hikayat orng hahaha. bro relax kalu ak pun sedih jugak.....nice story

botol said...

bell-tau xper...cacing 2 jahat gler babeng..sampai hati wat w660i aku mcm 2...skrin kuning just anak tiri aku ok..hahaha

anonymous1-haha..memang dah mcm bini pun..ssh kot nak dpt dier..hasil titik peluh aku sndri..aku kais pagi mkn pagi nak dpt w660i nih..haha

adyla-itu ilang dowh..ini jatuh berkecai dpn mata..sdey x dpt selamat kan nyawa dier..ni semua kecuaian aku..huhu
p/s-asal best lak keje secret recipe??

anonymous2-haha,,thnx weyh..w660i dah mcm bernywa bgi aku...

aDyLLa OmaR said...

same je konsep dye b0tol..ilang ke, pecah berderai ke..
dua2 takkan dpt balik kat si pemilik..haha..
niway, da ade pengganti kan?~
(poyo gile ayat~)

botol said...

hahaha..btl gak 2...yg penting kte bli ngn hasil titik peluh kita kan.heheh.
xde lor...
just anak tiri ader ar..skrin kuning aku.
hahahanak bli kan ker?haha

b e L L b a E k said...

woiiii..berani kau kutuk cacing..hahahaa
tapi tym tuh bukan ke slh su??hahahhaha..ape2 pon..mat terbaek..hahah

botol said...

haaaha..
su mmg.
sume slh su.
msti mat nih daulat...hahha