Tuesday, August 23, 2011

Kisah 3 Pontianak

Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk siapa yang paling terer. Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan tunjuk sapa paling power.

Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya penuh dengan lumuran darah, dan menyeramkan.

Terus dia berkata : "Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu ?"

Yang dua ekor pontianak tu ngangguk, "Iya, nampak. "Satu kampung tu

itu...habiissss aku kerjakan!!!!"

Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini giliran pontianak yg setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelebat jugak, tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah.

"korang nampak Bandar tu ?", katanya dengan muker yg kerek "Iya,

nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss!!!", kata pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram," ha ha ha hah".

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak.

Dia pun tunjukk skill terbang cam kilat. Amat lah terperanjat nya dua

sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah di mukanya...

Lalu pontianak yg 2 ekor tu berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku

nak duduk dia dah balik, memang dia paling power". Sambil mengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata , "Ngkorang nampak tembok batu tu ?"

" Nampak! Nampak!", kata yang 2 ekor tu...

"Err tadi aku tak nampak".!!!!!


5 comments:

AreNieZa said...

bahahha... hya mmpu gelak,,

botol said...

haha...tau xper...hehe

manja said...

haha...pontianak bangang....:P rabun kot....HAHA

NA said...

Haha berdarah pasal langgar tembok :)

-wina1979-

botol said...

@manja-haha....tu lah pasall..hehe

@NA-haha.tau xper..pontianak pun kne pakai spec..haha