Sunday, March 21, 2010

PENITI V ANJURAN **** KERJASAMA K5

Kobes : Seturus nya peserta dari blok Baung,Botol..Dengan tajuk pidato nya KEWIBAWAAN
MENJANA MINDA SETIAP KEJADIAN ALAM..

Bell : Dipersila kan..




Hadirin yang dirahmati sekalian..
Kewibawaan menjana minda stiap kejadian alam..
Hadirin yg dirahmati sekalian..
Berdiri nya saya di sini bukan lah utk berpidato tentang tajuk kewibawaan..
Tapi untuk tajuk di atas yg BEsar PUNYeee..
Ape yg menyebab kan saya berdiri teguh di sini adalah di sebab kan PENITI V telah di anjur kan oleh ***** dan kerjasama dgn K5...
Sepertimana yang hadirin tau,peniti V ini sebenar nye anjuran K5..
Tapi mengapakah peniti v kali ini di anjurkan oleh ****
Ini semua di sebab kan oleh orang yang tidak bertanggung jawab..
Telah menggunakan K5 untuk kepentingan masing2..
Untuk kepentingan media..
Untuk kepentingan wang..
Itu semua politik..
Dengan penat lelah dan semangat yang di tunjukkan oleh pelajar2 K5 dan juga felo...
Dengan senang2 je mereka nak ambil alih..
Hasil kerjasama ini memang tidak masuk akal..
Memang berat sebelah..
Mereka hanya datang pagi hari event,lepas itu nak 'take over' event ini..
Sepertimana yang mereka janji kan kepada K5..
Mereka akan berikan baju peniti setiap ajk yang mengambil bahagian..
Dan berikan baju batik kepada peserta..
Apa yang kami dapat?
Itu bukan lah menjadi titik ketidak puas hatian kita orang..
Tapi bila dah datang umah orang,respect lah tuan rumah..
Yang ini buat kepala sendiri..
Pangkat korang bukan lah tinggi sangat..
Nak kata profesional pun x..
Datang nak bising2..

Hadirin sekalian..
Yang di beritahu dalam meeting sebelum ini,pihak mereka hanya akan datang lebih kurang 5 atau 6 orang sahaja..
Tapi pada masa kejadian,satu bas turun..
Bukan nak mempersoal kan kedatangan semak samun itu..
Tapi sekurang2 nya,bagi lah 'exactly' berapa orang hendak datang..
Senang sedikit kerja kita orang..
Lagi2 esk makanan..
Ajk2 yang lain semua komplain makanan tidak cukup.
tetapi ini bkn salah mereka,tapi salah ****
Dah lah kerja entah apa2, makan nak banyak jer..
Pastu bila dia orang x dapat makanan,nak komplain.
Hey,korang ingat korang siapa hah?

Mintak maaf hadirin sekalian kerana ayat yang tidak sopan..
Tapi saya sebagai wakil dari ajk2 peniti V kali ini agak tidak puas hati ngn sikap yang tidak profesional pihak2 tertentu..
Dengan janji yang tidak penah di tunai kan..
Dengan kerja yang tidak kemas..
Dengan sikap yang kurang profesional..
Ini ke ****??

Hadirin yang dirahmati sekalian..
Pada masa event sedang di jalan kan...
Semua ajk sedang sebuk menjalan kan tugas mereka..
Tapi ader satu pihak iaitu orang yang menganjur kan event ini dengan perangai macam anjing liar,telah makan mkanan yang di sediakan untuk ajk2..
Hormat lah sedikit..
Kalau nak makan pun,makan masa yang telah di tetap kan..
Makan sama2..Baru lah adil name nye..
Yang nih tak,makan maser event sedang di jalan kan..
Kalau menteri besar nampak pun dia pecat korang..
Korang dah macam budak sekola dah..
tapi budak sekolah pun pandai dengar arahan..

Dalam bidang ajk saya pulak..
Duduk di atas pentas,berdebat dengan teknikal pihak ****
Di ajar macam mana nak pasang mic..
Ajar pasal ini lah,itu lah..
Dah lah ajaran sesat..
Kita orang telah di ajar lah oleh orang lebih profesional..
Korang setakat macam amature saja..
Dengan cable tak 'secure' nya..
Dengan wayar yang bersepah...
Dengan kuliti mic stand yang ntah ape2 ntah..
K5 dah cukup terbaik lah dari korang..
Korang just datang rosak kan majlis..
Kacau flow majlis..
Menyusah kan kita orang..
Korang tak payah datang pun xpe..
Nak sangat publisiti murahan..
Ambil lah...
K5 bukan macam 2..
K5 nak event berjalan dengan lancar walau pun bajet kurang..
Yang penting hasil superb..
Itu telah di ajar sejak dulu lagi.
Kami telah di didik macam itu..
Kita orang dah macam kuli dia orang dah..
Dah lah curik event K5.
Amek lah klo korang nak sangat..
Sekian,Terima kasih....

Kobes : terima kasih..nampak bersemangat betul peserta sebentar tadi..
Bell : Untuk maklumat semua,botol merupakan Finalis peniti v tahun lepas.. beliau
merupakan anak jati K5


p/s mood pidato..
p/s **** dalam pidato di atas kene sensored,kang aku kne band..haha...

p/s thnx tp.. ;p

6 comments:

balam said...

hakim : gaya bahasa yang bagus dan isi yang menarik. sepatutnya tajuk pidato awak ialah, "kenapa percayakan kerajaan?". boleh cuba lagi tahun depan ye. saya nak taknak tengok ***** tu lagi, jangan cover2.

botol said...

time kasih hakim yg bijaksana..tajuk td saje untuk gimik sahaja..laggi2..
ader soalan spontan x??

Ahmad Aminuddin Karim (saya BELL) said...

soalan spontan: bagi pendapat anda sebagai mahasiswa jati anak kelahiran k5..apa langkah patut atau ayat yang paling keji boleh di lemparkan pada *****...silakan..

botol said...

owh...soalan yang agak kurang sopan ye yg di buat..tpi saya akan menjawab dengan rela hati..
**** sux..**** sux...**** sux..
mari ramai2 kte sebut...
**** SUXXXX!!!!!!!!!!!!

bell baek said...

mc : dan johan pertandingan pidato kepemimpinan harmoni **** jatuh kepada..............

####boooooooooootttttttooooooooolllllll########

beliau membawa pulang goodie bag dari ****..coklat dan headphone untuk konti..

botol said...

ya Allah..
sy x sangka akan memenangi pidato ini lagi2 anjuran ****...
sy akan guna kan goodie bag ini dgn sebaik mungkin utk pergi ke pasar bli daging...
tpi malangg nye sy x dpt bju **** itu, bju itu sgt lawa,sesuai utk membuat alas kaki di semua kaw shoping complex..;p